16.2.12

Dromen

Ze zeggen toch altijd dat je 's nachts je emoties verwerkt en dat dingen die je overdag bezighouden in je dromen terugkomen? Ik geloof daar echt niks van. Want ik droomde zo idioot, dat het niks met mij te maken kan hebben. Denk ik. Hoop ik.
Ik droomde dat ik  met Stefan en Nona ergens was. Ik weet niet precies waar we waren, het hield het midden tussen een feestje waar we maar heel weinig mensen kenden en een restaurant, want er werd ook gegeten door mensen aan aparte tafeltjes. Hoe dan ook, wij willen vertrekken, dus het gezin moet in de winterjassen gehesen worden. Dat duurt even. Ik ben bezig Nona in een heel ingewikkelde jas te helpen, zo een waar we in real life nooit voor zouden kiezen, met strikjes en knopen die je maar met moeite dichtkrijgt. Achter mij is Stefan bezig zijn jas aan te trekken. Het is er krap, dus we staan erg dicht op een tafeltje waar andere mensen zitten te dineren. Een van de gasten aan het tafeltje werpt een blik langs mij heen, staart een tijdje geamuseerd naar wat er achter mij is en zegt dan gnuivend tegen zijn tafelgenoot: 'róód'.
Aangezien ik de grootste moeite heb met die stomme jas van Nona, let ik verder niet op wat de man bedoelt, maar als we dan eindelijk klaar zijn en ik achterom kijk naar Stefan om te zeggen dat we kunnen gaan, zie ik ineens waar het om ging. Stefan heeft niet zijn gewone jas aan, maar een belachelijk soort cape, met een knalrode opstaande kraag, hij ziet eruit als een kruising tussen Graaf Tel en een ouderwetse goochelaar. De aanblik van Stefan in die aanstellerige cape en de veelzeggende blikken van de mensen aan het tafeltje maken mij ontzettend kwaad en ik geef Stefan de volle laag terwijl we het restaurant/het feest verlaten.
Nou.
Zeg het maar. What was thát all about?
...maar dan met een rode kraag...2 opmerkingen:

NOVY zei

Joh.

Weet je, Merlijn hield pas een spreekbeurt op school, over vampiers. En daar liet hij twee fragmenten zien. Een scene uit Nosferatu (!) en een liedje van graaf Tel. Ik weet trouwens nu waarom hij zo heet: Vampiers moeten altijd alles tellen. Beter dan met knoflook of een kruisbeeld te zwaaien kun je dus een doosje tandenstokers laten vallen, als je een vampier wilt pesten.

Herma zei

Bedankt man, die informatie komt vast nog eens goed van pas!
Maar hee, die jongen van jou. Hoe koelbloedig: Nosferatu? Daar krijg ik nog de rillingen van. Nog geen klachten van ouders van klasgenootjes gehad?