29.9.09

(niet) Sporten

Eigenlijk zou ik weer eens een beetje moeten gaan sporten. Nouja; weer.
Ik zou eens moeten gaan sporten. Maarja.
Ik haat sporten. Ik haat sportscholen. Ik haat die stomme kleren die je dan aanmoet.
Ik haat mezelf in de spiegel van de sportschool. En je pikt me er zo uit, ik ben die ene met die paarse kop. Die ene waarvan je denkt; ik hou mijn mobieltje maar bij de hand en tik voor de zekerheid alvast 112 in.
A heartattack waiting to happen.
Ik vind het zweten niks en ik vind het samen douchen en omkleden niks. Ik vind die ingewikkelde pasjes niks en ik vind de muziek ook nooit leuk. En bij de toestellen heb ik weer van die vervelende associaties. De onderzoekstafel van de dokter ziet er uitnodigender uit, zal ik maar zeggen. En na afloop ben ik echt nooit blij dat ik het toch gedaan heb. Zoals ik sommige fanatieke sportschoolbezoekers juicherig heb horen zeggen. "Ja, maar na afloop voel je je zooo lekker!" Not! Na afloop wil ik alleen maar chips. Of chocola. Of beide. En huilen.
Eigenlijk is er maar een sport die ik leuk vind en dat is paardrijden. Maar daarvan krijgt eigenlijk alleen het paard een goede conditie. Je denkt toch niet dat rijbroeken die vorm uit esthetische overwegingen hebben?
En eigenlijk dacht ik ook altijd dat ik helemaal niet hoefde te sporten. Dan viel er weer iemand dood tijdens een marathon en dan riep ik meteen gelijkhebberig: "Zie je nou? Hartstikke ongezond, dat sporten!" En ik vond mezelf stiekem ook altijd wel slank genoeg. Maar ik had natuurlijk nooit mijn camera aan mijn kind moeten geven. En toen ik dat toch deed, had ik natuurlijk beter niet met mijn rug naar haar toe kunnen gaan staan. Want toen maakte ze natuurlijk een foto. Van mij. Van mijn achterkant, met mijn bips keurig in het midden. Dat wil zeggen; er bleef weinig zijkant over, de bips leek het hele beeld wel te vullen.
En dat zag er niet mooi uit.
Ik bekeek de foto, hoorde een hoop gerinkel en realiseerde me dat zojuist mijn hele zelfbeeld aan diggelen was gevallen.
Had ik echt met die bips in het bos gewandeld? Onbedekt? En snotverjoppie, ik was er ook mee naar school gegaan! Met zonder lange jas eroverheen! O. Mijn. God.!
Dus nou ben ik bang dat ik er toch aan moet. Dat er dit keer toch iets meer aan te pas gaat komen dan een beetje minderen. Alhoewel, ik bedenk me net; we gaan binnenkort verbouwen. En ik hoor altijd dat dat zo stressvol is. En stress vreet energie. En dus calorieen. En als ik dan een beetje zelf ga helpen met slopen enzo, is dat dan geen workout? Misschien kom ik toch nog onder de sportschool uit. Hoeveel tijd heb ik nog tot aan de verbouwing? Als ik tot die tijd een beetje oplet met eten, dan ben ik alvast lekker op weg.
Dus dan kan ik vanavond nog wel even dat restje chips wegwerken. En volgens mij lag er ook nog een lekker stukje kaas in de koelkast...

7 opmerkingen:

NOVY zei

Maar ik dacht dus altijd dat paardrijden best wel heel goed was. Als sport. Dat alle spieren daarbij eh..aan bod komen. Enzo. Want ik dacht: kijk maar naar Gina.
Maar dat is dus niet zo?

Herma zei

Ja! Nee, dat is ook zo! Even tussen jou en mij: ik heb ook al weer wat maneges in de buurt afgestruind. (op internet dan he, het moet ook niet te gek worden meteen)
Maar voor de rest overdrijf ik het gewoon graag een beetje.
Voor het effect. Sshhhjjjt. Niet verder vertellen!

Ingeborg zei

Jij en je bips zien er prachtig uit. Maar moet je nou echt perse van jezelf, dan kun je natuurlijk ook gewoon heel vaak hierheen fietsen. Dan eten we hier die chips en kaas op toast met wijn enzo.. Die fiets je er dan op de terugweg gewoon weer af!
Enne..?! Gaat de verbouwing dan wirklich gebeuren?? Ik zeg:
Hell Yeah!!

Herma zei

Aaahh Inkie! Da's lief. En het klinkt heel verleidelijk!
Zeker als er hier dadelijk een zooitje "buttcracks" rondlopen... Wordt vervolgd!

marieke zei

sporten in een sportschool is ook gewoon allen voor hele rare mensen. wie vind dat nou leuk in zo'n zweterig zaaltje. Misschien toch hardlopen? Lekker buiten, net als paardrijden? en als je 's ochtends gaat is er ook niemand die je ziet. en wat zijnde verbouw plannen dan precies, je maakt me nieuwschierig!

NOVY zei

Ah, dichterlijke vrijheid. Ja, bedien ik mezelf ook vaak van.

Herma zei

Marieke:
Sportschool: couldn't agree more.
Verbouwing: wordt vervolgd!
Hardlopen: hmmmmm... wie weet...

Yvon:
Wie kan er zonder?