21.12.09

Nog altijd Genieten met hoofdletter G

En dat het nou toch nog steeds niet voorbij is!
Gistermiddag is het ook in Nieuwegein weer  keihard gaan sneeuwen en dat zorgde wederom voor bijzondere momenten. Zo kreeg onze buurvrouw zondagmiddag vanwege een kennelijk uiterst urgente marktplaats-transactie bezoek van een hele familie in een knalgeel busje. Die na gedane zaken nog slechts de parallelweg kon verlaten met tussenkomst van een hele horde buurmannen met sneeuwschuivers, eentje met een Jeep, een paar blaffende honden en de nodige gniffelende buurvrouwen.
Vanochtend was Stefan ongeveer eenzelfde lot beschoren, gelukkig was de buurman wederom bereid een sneeuwschuivertje toe te steken en zo lukte het hem dan toch weer om op weg te komen.
Onze oude kater heeft zijn gevoel voor humor al geruime tijd geleden verloren en was dan ook 'not amused' dat hij, op zijn leeftijd nog, in de sneeuw moet poepen.
Ikzelf word dan weer niet zo blij van het feit dat ik vandaag al drie keer droge kleren heb moeten aantrekken na verschillende expedities door de sneeuw, de laatste keer hysterisch, met een overvolle container die muurvast tussen de heg een een sneeuwduin bleek te zitten en met een oog op de naderende vuilniswagen die, in tegenstelling tot eerder die ochtend vernomen berichtgeving, wél bleek te rijden.
Hopelijk ontdooit Nona een beetje voorspoedig, want die ging met net iets te korte laarsjes door iets te hoge sneeuw om bij "het hellinkje" te komen. Het stoere hellinkje, achter bij ons in het park, waar ze drie keer vanaf is gesuisd op een door de buurmeisjes zelfgefabriceerd sleetje; een tuinkussen in een dichtgetapete afvalzak. Helaas maakte ze geen melding van haar doorweekte sokken, zodat ik me bij thuiskomst helemaal te pletter schrok van haar knalrode en bijna bevroren teentjes.
Gelukkig zag ik vanochtend ook nog iets dat me heel vrolijk maakte. De buurkinderen van "hierachter" hadden hun krachten gebundeld en en met veel gevoel voor ...eh detail, samen een heel smaakvolle en zo te zien vrij blije sneeuwman gebouwd:
(Inderdaad; dat ís een komkommer met het plastic er nog om)

Geen opmerkingen: