18.5.11

Genoeg is genoeg

Beste Aan Mozilla Firefox Vier,
We hebben het niet altijd makkelijk gehad, maar jij en ik weten dat ik mij altijd uiterst flexibel heb opgesteld jegens jou en al je grillen.  Ik ben een wat ouderwets mens, die niet telkens even enthousiast reageert op al je updates en nieuwe versies, om van de add-ons nog maar helemaal niet te spreken. Maargoed, ik doe mijn best om je bij te benen.
Maar hoe denk je dat ik me voel als je drie maal achter elkaar instort als ik een avondje zit te internetten?
Of dat ik uren moet speuren door geeky fora omdat er met de installatie van je nieuwe versie weer vanalles en nog wat niet wil werken zoals het altijd werkte.
En dan die onverdraaglijke provocaties als ik je voor de zoveelste keer opnieuw moest opstarten: Nu u Firefox 4 hebt, kunt u meer lezen over alle leuke dingen die u met uw nieuwe browser kunt doen.
Ik zal jou eens een keer vertellen welk leuk ding ik met je nieuwe browser zou willen doen!

Ook vind ik het slecht verteerbaar dat jij je pijlen exclusief op mij richt. Ik durf zelfs zover te gaan mijn vermoedens hardop uit te spreken: ik denk dat jij Stefan en mij uit elkaar probeert te drijven!
Via betrouwbare bron is mij namelijk ter ore gekomen dat jij het crashkunstje alleen bij mij uithaalt en verder bij niemand in dit gezin. En hij blijft jou te vuur en te zwaard verdedigen. Maar hij komt er ook nog wel achter, Moz. Iedereen komt er nu achter. Je spelletje is uit!

En nee, ik hoef geen uitleg meer. Bespaar je de update. Het is echt gedaan tussen ons, Moz. Want wat je nu gepresteerd hebt is werkelijk beneden alle peil.
Ik kon niet meer inloggen op mijn blog. En ik hoef jou zeker niet te vertellen hoe dat kwam, he? Was je soms bang dat ik uit de school zou klappen? Dat de waarheid over jou boven tafel zou komen? Je wilde me monddood maken en ontken het maar niet! Maar ha! Dan ken je mij nog niet. Ik heb twee woorden voor je, Moz: Internet Explorer. That's right. Je hebt me regelrecht in de armen van die ouwe, lelijke, onhandige, maar veel betrouwbaardere bladereraar gejaagd. En ja, dat doet je vast pijn. Maar dan weet je ook eens hoe ik me voel.

Een laatste groet,
Control, alt, delete!

(eens) Je Herma

6 opmerkingen:

sanneke zei

Haha! Ik heb ook bonje met Firefox momenteel. Het loopt niet helemaal smooth, van versie Drie naar versie Vier.

sanneke zei

Wat overigens niet wil zeggen dat ik overstap naar Internet Explorer. Ik gebruik Safari en Firefox afgewisseld. Ik had zo'n mooie woord verificatie bij je net trouwens: sterrestof. :)

Herma zei

Nee, dat kun je rustig zeggen, hahahaha! En Stefan maar zeggen: bij mij doetie dat nooit!

Herma zei

Nee, I.E. is zeker ook niet je dat. (alweer van de baan ook, ik hoopte dat dreigen misschien zou helpen en het lijkt erop...)
En ja, sterren, die vertoeven nog wel eens in onze orbit. Dus dat verbaast me dan weer niet :)

NOVY zei

Haha, fantastisch stukje.
Maar neem dan tenminste safari of (ik zweer dr bij): google Chrome)

Herma zei

Nou jonges, blij jullie te kunnen meedelen: Het is safari geworden.