11.7.11

Ik ben verliefd.
Zucht.
Een onmogelijke liefde natuurlijk.  Klik!
Ach. Wat hebben we ook eigenlijk in Warffum te zoeken.
Zucht. Zucht.
En er was er nog een. Klik!
Prachtig, niet? Beetje werk nodig (kuch) maar dan héb je ook wat! En dan dat uitzicht!
Zo eens in de zoveel tijd zit ik weer eens een nachtje (ja, altijd 's nachts) op Funda te speuren naar fijne huizen. Die zijn er in overvloed. Maar helaas staan degene die binnen ons budget vallen vaak op de meest onmogelijke plaatsen. Zoals dus voornoemd Warffum. Of Westernieland. Leermens. 't Lage van de Weg. Je dondert op sommige plekken bijkans de Noordzee in, en met een beetje pech ben je nog geeneens aangesloten op de riolering ook. Maar toch; oh idylle! Romantiek! Ruimte! En dan sla ik aan het dromen. Hoe mooi de tuin zou worden en hoe ik het huis zou verbouwen en wat ik niet zou moeten vergeten na te gaan bij de inspectie. Zwam. Asbest. Loden leidingwerk. Noem maar op. In gedachten heb ik al een houten bankje buiten tegen de gevel gezet. Poes erop. Rode geraniums in de vensterbanken. Soms ga ik zelfs zo ver te googlen waar het dichtstbijzijnde schooltje staat.
Totdat Stefan mij weer uit de droom helpt.
Jamaar Herma, dat is toch helemaal niet handig? Wat moeten we nou in Warffum/Westernieland/Leermens/'t Lage van de Weg? We hebben alles toch hier?
Tuurlijk. 
Alles.
Zucht.
Ach, wie weet. Ooit...

7 opmerkingen:

NOVY zei

Oh. Jij bent er ook zo een. Wauw man. Aan de Onderdendamsterweg nog wel. :)

Herma zei

Jah man! Jij ook he? Op een dag joh! Wacht maar af!

Ingeborg zei

Ooh mèn! Ik hoef niet eens te kijken of ik weet precies wat je bedoelt! De tuin, moeshoek, bankje, schommel. En in gedachten de studio ingericht in het tuinhuis en de werkplaats in de stallen. Zucht.

Herma zei

Nou, ik zeg: met z,n allen het Groningse platteland op om daar een fijne creatieve enclave te beginnen!
(Ik zou toch een paard voor mezelf en een pony voor Nona in de stallen zetten. Ruimte voor werkplaats/studio genoeg in de voormalige koeienstal.)

Ingeborg zei

Helemaal mee eens! En een enclave moet het minstens worden, ik ken nog wel wat mensen die hetzelfde willen. (ik krijg bij Groningen wel een beetje teveel zo'n Noorderlingen-gevoel)

marieke zei

ha gezellig kom je terug? in frl heb je ook nog wel wat leuk plaatsjes, maar dat is dan wel weer erg Fries. niet aan te raden.

Herma zei

Niet?
Nouja. Voorlopig zitten we nog wel even hier, ben ik bang...