12.9.09

Nieuw haar

Nona heeft nieuw haar.
Voor ik begon; want ik knip haar zelf, maar voor degenen die mij niet kennen: ik zit erop, dus geen zorgen. Voor ik begon dus, had ik al bedacht dat ik haar wellicht zou opzadelen met een Onbegrepen Kapsel.
Dat mensen het kekke idee erachter niet zouden snappen. En het misschien wel heel zielig zouden vinden, zo'n volslagen "verknipte" ponnie. Maar toen bedacht ik dat dat wel een beetje een vooringenomen gedachte was en begon monter te knippen.
Om de volgende dag meteen getrakteerd te worden op mijn eigen vooroordeel: "Goh, wat is er met haar haar gebeurd"? vroeg een moeder op het schoolplein, de volgende dag. "Niks" zei ik, haar brede glimlach halsstarrig negerend, "gewoon een stukje eraf". "Jamaar, ik bedoel dit", hield ze vol terwijl ze in Nona's ponnietje plukte. "Dit heeft ze zeker zelf gedaan"? "Neehoor, dat hoort juist zo" probeerde ik zo luchtig mogelijk te zeggen. "Oh, dat hoort zo" echoode ze terwijl tegelijkertijd haar wenkbrauwen een centimeter hoger kwamen te zitten. "Nou, wij (wij?) dachten al, ze heeft vast en zeker zelf de schaar gepakt en er lekker in zitten hakken"!
Het was tijd om een eind aan het gesprek te maken. Enigszins in mijn eer aangetast droop ik af. Thuisgekomen maakte ik deze foto van mijn kleine punkrockprinses. "Mooi he"? zei ze toen ik haar de foto liet zien. "Knip je het de volgende keer weer zo"?

3 opmerkingen:

NOVY zei

Haha. Hier ook een Onbegrepen Kapsel. Mijn eigen kapsel, in dit geval.

Cool man, een blog! Ik zal je linken.


Maar. Ramtamtamdekittiekat?

marieke zei

Jaah ik wist wel dat je 't niet kon laten, een eigen blog! Leuk hoor. ik zet je bij de favorieten.

Herma zei

Yvon: Ramtamtamdekittiekat. Ja. Dat zei Nona een tijdje bij alles wat ze deed toen ze een jaar of vier was. Dusss... Ramtamtamdekittiekat!

Marieke: Ja! Leuk!