17.10.09

Zaterdag to the next level

Nog voor elven vanochtend hadden wij er al een kruisverhoor met onze hypotheekadviseur opzitten, Nona op een kinderfeestje afgezet en daarna moesten er Boodschappen worden Gedaan. In de supermarkt waar wij doorgaans onze boodschappen doen, deed half Nieuwegein en doet sinds de kredietcrisis  heel Nieuwegein de boodschappen en dit bij voorkeur op de zaterdagochtend, rond half twaalf. Boodschappen doen op zaterdag, wiens hobby zou het zijn?
De hele expeditie doet me iedere keer weer denken dat het lijkt alsof ik hoofdrolspeler ben in het computerspelletje van een hogere macht. Doel van het spelletje is heelhuids bij de kassa te komen met een volle kar met boodschappen. De ' levels' zijn de verschillende afdelingen en het kost je strafpunten, of op sommige zaterdagen zelfs ' levens', als je je bij de zuivel ineens bedenkt dat je een groente vergeten bent en je dus een level terug moet. Je mág wel een level terug, maar dan komen er plaaggeesten in het spel in de vorm van andere klanten met volle boodschappenkarretjes, die je hinderlijk snijden, in de weg blijven staan praten met andere klanten met boodschappenkarretjes en zodoende je proberen te beletten op je level te komen. Verder is er nog een uitdaging in de vorm van het oude verwarde dametje dat telkens vergeet welke kar van haar is en steeds haar volle koffiemelk, sucadelapjes en rumboontjes in de karretjes van anderen deponeert. Als je bij de kassa arriveert zonder tijdig te hebben opgemerkt dat er zich zo'n spookboodschap in je kar bevindt, moet je terug naar 'af '. Heb je echter de Verborgen Halleluja Boodschap in je karretje zitten, mag je probleemloos naar het level 'kassa' en heb je gewonnen. Goddank was dit vandaag het geval. Het waren, denk ik, de Happy Caky's.

2 opmerkingen:

Ingeborg zei

Hoeveel Halleluja Boodschap Bonuspunten krijg je als je zonder al te veel ergernissen de hele groepen studenten die complete vergaderingen beleggen in elk gangpad en op elk level over wat ze vanavond nou weer voor het huis zullen gaan koken (want het moet toch een goede bodem zijn voor de avond die volgt), weet te trotseren?
(En hoeveel Happy Caky's heb ik verdiend voor deze veel te lange zin..?)

Herma zei

Hahaaa! ik zeg: het hele pak!