2.11.09

They're not pets, Susan

De verzameling vreemde, kleine figuurtjes in Nona's speelgoedkist neemt gestaag toe, omdat alles wat er uit elk verrassingsei ooit is gekomen bewaard moet worden en heeft de laatste tijd, sinds de Albert Heijn figuurtjes uit de Disneyfilm Sneeuwitje uitdeelt bij de boodschappen (Ontzettend fijn trouwens, die kinderterreur. Bedankt, Appie!), een ware vlucht genomen. Laatst stond ik die dingen eens te bekijken, ze liggen op zeer prominente plaats in de woonkamer uitgestald, en bedacht me dat het wellicht een leuk idee zou zijn om ze te laten figureren in kleine, uh...  scènetjes en ze dan te fotograferen.
Hoeft niet meer.
Gisteren zag ik in de boekwinkel een boekje, genaamd 'Little People In the City'  liggen. Een Londense kunstenaar fotografeert miniatuurfiguurtjes op straat in een setting die meestal uitermate humoristisch is, maar die ook een beetje schuurt. En het resultaat is zó briljant dat het me deed sidderen van nederigheid.
Nimmer zal ik hieraan kunnen tippen met mijn kiekjes. In plaats daarvan troost ik me maar met de gedachte dat ik blijkbaar toch een goed idee had en geniet des te meer van de fantastische kunst van Slinkachu. (want zo noemt 'ie zichzelf) Ik ben fan!

2 opmerkingen:

NOVY zei

Bril.Jant. Ik had het bedacht kunnen hebben. Denk ik. Maar te laat, in elk geval.
Ik ben ook fan!

Ingeborg zei

Gewoon doen Herma! Andere creator, andere figuranten, andere scenes, andere verhalen. Marcel Wanders dacht toch ook niet: de stoel is al uitgevonden, laat maar zitten?!
Als we zo gaan beginnen, nou, dan weet jij het andere wel.. ;)