19.2.11

MC Honky. Grúwelijk!

Weet natuurlijk niet hoe het u vergaat des weekends maar bij ons komt er vaak alleen die twee weekdagen nog wel eens een klam lapje of een stofzuiger voorbij in ons slonzige huishoudentje. En dan nog met frisse tegenzin, hoor. Slechts met een leuk muziekje aan, een beetje hard liefst, wil ik dan nog enigzins de spirit krijgen.
Mocht u nou nog de schoonmaakkriebels krijgen komende dagen, dan heb ik alvast een zeer aanstekelijk nummer voor u. Sonnet no. 3.  Like a Duck heet het en het is van MC Honky alias E. van Eels. Swingt als een trein, om maar eens even mijn leeftijd te verraden met een belegen uitdrukking. Wacht; rehabilitatietijd: dit nummer is Gruwelijk! Gewoon viés, man!
In minder dan geen tijd een schoon huis en een opgeruimd humeur.
Pak maar vast een emmer en uw favoriete allesreiniger. Of bent u er zo eentje die het hele huis aanpakt met de afgeknipte mouw van een oud t-shirt en een fles glassex? Ook goed hoor, van mij zult u daarop geen waardeoordeel krijgen. Hoewel het natuurlijk wel een beetje viezig is, dat weet u zelf ook heus wel. En wist u trouwens dat er op de gemiddelde toiletbril minder bacterien zitten dan in het gemiddelde aanrechtdoekje? Elke dag een schoon doekje, is het devies. En de vuile op zestig graden wassen, anders gaan de smerige beesten niet dood. (Of de wc minder vaak schoonmaken, maar daar zit dan verder natuurlijk geen enkele logica in.) Overigens krijg je kranen en spiegels enzo, heel mooi glanzend door ze na het schoonmaken nog even op te wrijven met een stukje papier, keukenrol ofzo. En kalk verwijder je prima met cola. Gewoon een poosje in laten trekken en daarna spoelen met water. Ecologies ramen lappen? Gewoon heet water gebruiken met uienschillen erin! Zilver poetsen met tandpasta (niet te hard, gaat krassen) en je bepotelde roestvrijstalen keukenameubelement krijg je weer flitsend met behulp van autoshampoo. Of met een sopje met daarin een klein scheutje glansspoelmiddel.
Dus.
...
Kuch.
Too much?
...
Geen poetsneigingen maar wel even uit je dak willen gaan met je liefje, kind, poes of jezelf mag natuurlijk ook.
Kun je meteen het geinige clipje, eh. checken. (Of loop ik nu alweer vier jaar achter op de correcte 'speak'? Man, man, wat word ik oud!)

2 opmerkingen:

Ingeborg zei

Dik! Kapot hard.

sanneke zei

Ik zou echt bijna zin krijgen in schoonmaken. Desnoods met een vaatdoekje dat al 3 weken ligt. Maar schoonmaken op zondagavond om half 10... nèh.