31.12.09

Eindejaarssentimenten

De laatste dag van het jaar! Ik ben alvast met een nieuwe ramtam-look begonnen.

...

Tien minuten later:
Ik had gedacht hier iets zinnigs achter te laten met als thema 'nieuw begin' of 'terugblik op het oude jaar', ofzoiets.
Maar er wil me niks briljants binnenvallen. 2009 was nou eenmaal niet zo'n bruisend jaar en dat was eigenlijk maar goed ook. 2007 was een rampjaar en we hebben een goed deel van 2008 gebruikt voor het herstel. 2009 stond in het teken van de toekomst en dus werden er baantjes gezocht en gevonden, nieuwe tenten (nouja, ééntje maar, maar wel een heule grote) gekocht en eindelijk, op de grens van het nieuwe jaar, groen licht gegeven voor de al jaren in het vat zittende verbouwing. En zo komen we aan in 2010. Het jaar waarin dat allemaal gebeuren gaat. Ik denk: drie maanden stof, herrie, en koffieslempende bouwvakkers met radio over de vloer.
Ik denk: "Nee, die kleur hadden we niet besteld", "Hee, zie ik nu dat je toch een witte voeg hebt gebruikt?", "Nee, dat stopcontact had daar moeten komen", "Wat bedoel je, we kunnen er nu niet overheen lopen, mijn kind zit nog boven!"
Maar ik denk ook: "Prachtig geworden!, Eindelijk een vaatwasser, tadelakt, een frisse, schone keuken, een badkamer met een groot, matglazen raam tot aan de grond, antisliptegels, meer licht en nog veel meer fijne dingen.
Ik hou jullie op de hoogte, het zal ergens in het voorjaar wel losbarsten.

En voor nu: tel nog even al je vingers, morgen horen er nog steeds 5 aan elke hand te zitten. Drink een glas op het ouwe jaar en daarna nog een op het nieuwe en daarna nog een op elkaar. Ik wens jullie allemaal een zalig uiteinde (zo, dat wilde ik nu altijd al eens zo plechtig zeggen) een goed begin (al dan niet met een beetje hoofdpijn, had je toch maar die iets duurdere fles bubbels moeten nemen) en een prachtig 2010. Dat er maar veel goeds jullie kant op mag komen!

 Ennehhh: Lieve, kleine Lilly, een heel fijne verjaardag gewenst! We hebben hier een pijltje liggen met jouw naam erop! Zul je uit het raam kijken, om twaalf uur? Dan sturen we hem naar jullie toe!
6 opmerkingen:

Ingeborg zei

We hebben m gezien! Vanuit het zolderraam. Wat was ie mooi!!! Heel erg lief!

Een bijzonder fantastisch mooi jaar wensen wij jullie. Dat het maar vele prachtige verhalen mag opleveren!

Dikke smakkerd. En zo'n heel natte van Lilly.

marieke zei

een heel fijn nieuwjaar met leuke dingen. Ik denk nieuwe opdrachten, veel inspiratie en veel plezier.
ik kom binnenkort naar je toe! Als de sneeuw-zooi weg is.
ps wat is tadelakt? of ben ik nou zo onnozel?

Ingeborg zei

Dat vroeg ik me ook al af!

Herma zei

Ik laat maar even de specialist aan het woord: "Tadelakt is een waterdichte glans-pleister op basis van natuurkalk. Voor de liefhebber van een authentieke, natuurlijke uitstraling is dit iets bijzonders."
Wij wilden dit liever dan wandtegels in de badkamer.
(even googelen)
En die natte smakkerd van Lilly: Heerlijk!

sanneke zei

Tadelakt, dat klinkt geweldig! Net als je nieuwe header: mooooooi!

Herma zei

Wij denken ook dat het erg mooi wordt. Als het er allemaal in zit zal ik er eens een fotoreportagetje aan wijden!


Sanneke: Dankjewel :)!